Εκδόσεις ΣυλλόγουΟΡΕΙΧΑΛΚΙΝΟ ΑΝΑΓΛΥΦΟ ΠΡΟΤΟΜΗΣ
ΙΩΑΝΝΗ ΚΟΝΔΥΛΑΚΗ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΡΟΚΟ  

 

Γλυπτό προτομής Ι. Κονδυλάκη, 2007Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΡΟΚΟΣ ΦΙΛΟΤΕΧΝΕΙ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΚΟΝΔΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ ΣΤΟΝ ΚΕΡΑΤΟΚΑΜΠΟ

Ο διακεκριμένος γλύπτης Κυριάκος Ρόκος φιλοτέχνησε αφιλοκερδώς ορειχάλκινο ανάγλυφο με τη μορφή του συγγραφέα και τέκνου της Βιάννου Ιωάννη Κονδυλάκη. Το έργο αυτό έχει αναπαραχθεί σε 350 αριθμημένα αντίτυπα, τα δε έσοδα που θα προκύψουν από τη διάθεσή τους θα δοθούν αποκλειστικά για την κατασκευή του κτιρίου Πινακοθήκης στον Κερατόκαμπο. Για τη διάθεση αυτών των αντιτύπων (κόστους 400 Ευρώ έκαστο) γίνονται προεγγραφές, η δε παράδοση τους για κάθε ενδιαφερόμενο θα γίνει άμεσα. Το κάθε αντίτυπο (διαστάσεων 19,5 Χ13,5 εκ – φωτο) θα συνοδεύεται από πιστοποιητικό γνησιότητάς του που θα υπογράφει ο δημιουργός καλλιτέχνης. Η διάθεσή του έργου θα γίνει αποκλειστικά από τον Π.Σ ΄΄Η ΒΙΓΛΑ΄΄ .
 
Με δεδομένη την καλλιτεχνική και συλλεκτική αξία του έργου αλλά και τον πολλαπλό ιστορικό του συμβολισμό, δεν θα διατεθεί κανένα αντίτυπο χωρίς να έχει προηγηθεί υπογραφή δελτίου προεγγραφής από κάθε ενδιαφερόμενο. Περισσότερες πληροφορίες Σ. Πετράκης.